Paprastas lęšių košės receptas

paprastas lęšių košės receptas – sotus ir sveikas patiekalas, puikiai tinkantis tiek pietums, tiek vakarienei.

Ingredientai

  • 1 stiklinė raudonųjų lęšių (arba kitų mėgstamų)
  • 2 stiklinės vandens arba daržovių sultinio
  • 1 mažas svogūnas
  • 1 morka
  • 1 skiltelė česnako
  • Druska, pipirai pagal skonį
  • Žiupsnelis kmynų ar kitų mėgstamų prieskonių (pagal skonį)
  • Aliejaus kepimui

Paruošimas

  1. Paruoškite lęšius: Lęšius nuplaukite po tekančiu vandeniu, kol vanduo taps skaidrus.
  2. Kepkite daržoves: Smulkiai supjaustykite svogūną, sutarkuokite morką. Įkaitinkite aliejų puode, suberkite svogūnus ir kepkite, kol jie taps permatomi. Tada pridėkite tarkuotą morką ir smulkiai kapotą česnaką, trumpai pakepkite.
  3. Virkite lęšius: Į puodą suberkite nuplautus lęšius ir supilkite vandenį arba daržovių sultinį. Užvirkite, tada sumažinkite kaitrą ir virkite ant nedidelės ugnies apie 15-20 minučių arba kol lęšiai taps minkšti.
  4. Pagardinkite: Kai lęšiai išvirs, pagardinkite druska, pipirais ir, jei norite, pridėkite žiupsnelį kmynų ar kitų prieskonių.
  5. Patiekite: Lęšių košę galima patiekti su šviežiomis žolelėmis arba šlakeliu alyvuogių aliejaus ant viršaus.

Skanaus!