paprastas lęšių košės receptas – sotus ir sveikas patiekalas, puikiai tinkantis tiek pietums, tiek vakarienei.
Ingredientai
- 1 stiklinė raudonųjų lęšių (arba kitų mėgstamų)
- 2 stiklinės vandens arba daržovių sultinio
- 1 mažas svogūnas
- 1 morka
- 1 skiltelė česnako
- Druska, pipirai pagal skonį
- Žiupsnelis kmynų ar kitų mėgstamų prieskonių (pagal skonį)
- Aliejaus kepimui
Paruošimas
- Paruoškite lęšius: Lęšius nuplaukite po tekančiu vandeniu, kol vanduo taps skaidrus.
- Kepkite daržoves: Smulkiai supjaustykite svogūną, sutarkuokite morką. Įkaitinkite aliejų puode, suberkite svogūnus ir kepkite, kol jie taps permatomi. Tada pridėkite tarkuotą morką ir smulkiai kapotą česnaką, trumpai pakepkite.
- Virkite lęšius: Į puodą suberkite nuplautus lęšius ir supilkite vandenį arba daržovių sultinį. Užvirkite, tada sumažinkite kaitrą ir virkite ant nedidelės ugnies apie 15-20 minučių arba kol lęšiai taps minkšti.
- Pagardinkite: Kai lęšiai išvirs, pagardinkite druska, pipirais ir, jei norite, pridėkite žiupsnelį kmynų ar kitų prieskonių.
- Patiekite: Lęšių košę galima patiekti su šviežiomis žolelėmis arba šlakeliu alyvuogių aliejaus ant viršaus.
Skanaus!